Dato

  I dag er det Fredag, 21. September 2018 og klokken er 23:14:57  

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Bloggen min

Temadag "Sportslørdag" på Bjørnegård psykososiale senter

Bjørnegård14Lørdag 9. februar 2008 var det få folk på jobb på Bjørnegård, så Kristin arrangerte temadag på Bjørnegård. Været var kjempefint, og la et godt grunnlag for en sportslørdag. Personalet og brukere satt flittig og lagde fine tovet påskeegg dekket med ull. Det var også noen som så på skiskyting og andre sportssendinger på tv.

Continue reading
Veien videre

Det er med et tungt hjerte at jeg må meddele Fellesblekka sine lesere at jeg slutter i redaksjonen. Grunnen til at jeg slutter, er at jeg flytter til Flekkefjord. Jeg hadde i utgangspunket tenkt å jobbe med Fellesblekka i mange år til, men noen ganger må man komme seg videre i livet. Det har vært et svært vanskelig valg. J

Continue reading
Oppskrift på Klippekrans/kringle

Ingredienser:

50 g fersk gjær

100 g Tine Smør

3,5 dl melk

1 dl sukker

1 ts kardemomme

11 dl hvetemel

Fyll:

100 g Tine Smør

4 ss sukker

1 ss kanel

1 sammenvispet egg til pensling

Slik gjør du det:

  1. Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken (ca.37 grader) og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig.
  2. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 min.
  3. Ha deigen på bordet og elt den lett, kjevle den til et rektangel ca. 20 x 40 cm.
  4. Smør på mykt smør på leiven, dryss over kanel og sukker, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden, legg den på stekeplate dekket med bakepapir med skjøten ned.

Hvis du vil lage klippekrans, så gjør som ovenfor. I tillegg gjør du dette:

Form ”pølsen” til en runding. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten igjennom ”pølsa”, brett tilbake vekselvis til høyre og venstre.

Stek på en rille midt i ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist. Smør eventuelt litt melis på kringlen/klippekransen.

 

Kringle1

Continue reading
Min første ambulansetur i Flekkefjord

AmbulanseFor en tid tilbake, så ble jeg akutt psykotisk. Jeg hadde ikke sovet på flere døgn, og det tåler jeg veldig dårlig. Psykologen min, og sekundærkontakten min kom hjem til meg etter en bekymringsmelding. Jeg fløy ut i gata i bare underbuksa, fordi jeg trodde at noen var ute etter meg. Da arbeidskameraten min prøvde å hente meg fordi vi skulle jobbe, så nektet jeg å slippe han inn. Da ble han bekymret.

 

Plutselig så stod de to greie karer i rød og gul uniform i døra mi, og sa at de skulle ta meg med til sykehuset. Jeg trodde at nå skulle de kidnappe meg, så jeg satte meg til motverge. Det nyttet ikke. her i Flekkefjord, så er det heldigvis ikke politiet som henter folk som skal tvangsinnlegges på psykiatrisk sykehus. Det er ambulansetjenesten som gjør det. Jeg var så psykotisk som jeg kan bli. Under hele turen, satt en av ambulansefolkene på siden av meg og prøvde å roe meg ned og trøste meg. Begge to var veldig greie.

 

Vel framme i Kristiansand, så var det en sykepleier som tok i mot meg. Jeg hadde som sagt ikke sovet på flere døgn, så da han spurte meg om hva jeg ville, svarte jeg at nå vil jeg sove. Jeg våknet etter 16 timer, og lurte fælt på hvor jeg var. Jeg husket ikke noe særlig av turen, og spurte om hvor jeg var, og hvorfor. Jeg fikk vite det, og tok det veldig fint. De var veldig greie på sykehuset, og jeg ble raskt bedre. Jeg ble skrevet ut etter 5 døgn. Jeg synes det var litt lite, men jeg er veldig takknemlig for at jeg i hvert fall fikk så lang tid at jeg nå klarer å fungere sånn noenlunde.

 

Jeg har nå fått bekreftet diagnosen paranoid schizofreni, det var veldig tungt. Det er ikke noe moro å få en sånn beskjed. Jeg tenker på en diagnose som et verktøy for å bedre forstå sykdomsbildet til en pasient. Jeg ER ikke paranoid schizofreni, det er en diagnose jeg har. Jeg tror det er slik jeg klarer å distansere meg fra dette på.

 

Jeg vil avslutte dette leserinnlegget med å takke hjelperne mine i Psykiske helsetjenester i Flekkefjord for at de fikk meg innlagt. Jeg vil også takke ambulansetjenesten og sykehuset i Kristiansand for veldig god hjelp.

Continue reading
Kjell Elvis konsert på Pyskiatrisk Dagsenter

Kjell Elvis1Psykiatrisk Dagsenter i Flekkefjord arrangerte en vårkonsert onsdag 13.5.2009. Artistene var Elvis imitatoren Kjell Elvis fra Lyngdal samt Glenn og Mads Elias Tønnessen fra Flekkefjord. Det var en meget fin dag å arrangere konsert, sola skinte og det var varmt.

 

 

Jeg gledet meg selvsagt mest til å høre Kjell Elvis synge, jeg hadde hørt at han var kjempeflink til å synge. Jeg ble overhodet ikke skuffet! Kjell Elvis kunne virkelig synge! Jeg hørte forskjell på han og originalen, men han er den beste Elvis imitatoren jeg har hørt. Han ser ut som originalen også. Han flørtet med flere av tilskuerne og hoppet og danset på scenen slik som Elvis gjorde. Det var litt av en forestilling han holdt.

 

Kjell Elvis er opptatt av samfunnet rundt seg, og har engasjert seg i et barnehjemsprosjekt for lidende barn i Burma. Mange tror at man blir veldig selvopptatt av å være så kjent og ettertraktet som det Kjell Elvis er, men det stemmer ikke når det gjelder han.

 

Glenn og Mads var også veldig flinke til å synge og spille på keyboard. Mads er bare 12 år gammel, men en kløpper til å synge og spille. Det var en nytelse å høre på de to. Det eneste som var dumt, er at jeg trodde vi bare skulle høre Elvis låter og kanskje noen popsanger. Det ble selvsagt også sunget det, men det var altfor mye kristen musikk. Man skulle tro at man var i en gudstjeneste, men dette var en konsert. De låtene likte jeg overhodet ikke, men resten var helt topp.

 

Alt i alt så var dette en meget vellykket konsert som jeg kommer til å huske lenge.

 

Kjell Elvis1 Kjell Elvis2 Kjell Elvis3 Kjell Elvis4

Continue reading
Andre reisebrev fra Flekkefjord

Flekkefjord3Nesten 4 mnd er nå gått siden jeg flyttet til Flekkefjord. Jeg føler at jeg nå kan kalle meg for en ekte Flekkefjæring. Jeg har funnet meg til rette i kommunen, og fått i oppgave å utforme hjemmesiden til psykisk helse i Flekkefjord kommune. Den begynner sakte men sikkert å ta form. Jeg skal prøve å få den ferdig snart. Jeg har vært med på en del gå turer med dagsenteret, og jeg er med på en del av felleslunsjene i bofellesskapet.

 

Jeg var innlagt på DPS i Kvinesdal i ca. 5 uker. Dette var et utrolig bra sted å være, jeg følte at jeg virkelig fikk hjelp her. Jeg ble heldigvis kjørt dit ved innleggelse av primærkontakten min i psykisk helse. DPS er faglig meget dyktige, de fant ut en del ting som jeg ikke var klar over før. Det var også masse aktiviteter der, og det var bra. Det har lett for å bli lange dager når du ikke har noe som helst å finne på. Det ble også mange kjøreturer. Det eneste som var dumt var at de fleste jeg ble kjent med der, ikke bodde i Flekkefjord. Da blir det litt vanskelig å holde kontakten med de som jeg likte.

 

Nå må jeg av personlige grunner bo på en midlertidig hybel. Jeg kan først flytte tilbake til den leiligheten jeg har fått tidligst i begynnelsen av juli. Det er litt irriterende at jeg ikke kan være i den leiligheten jeg fikk først, men jeg er kjempeglad for at jeg får låne denne hybelen nå. De er virkelig greie de som jobber i psykisk helse her i Flekkefjord. Man får meget god hjelp, men på en litt annen måte enn i Bærum.

 

Jeg må innrømme at jeg savner alle vennene mine og jobben i Fellesblekka, men jeg savner ikke på noen måte å bo i Bærum kommune. Jeg følte at jeg hadde veldig mange vonde minner i Bærum, og at det var på tide å takke for meg, og flytte til den kommunen som jeg føler meg mest hjemme i. Det er ikke greit å ikke føle seg hjemme i en kommune. Jeg følte meg ikke hjemme i Bærum. Derfor føler jeg endelig at jeg er kommet hjem.

Bildene i dette reisebrevet har jeg tatt fra forskjellige utsiktsplasser i Flekkefjord.

Flekkefjord1 Flekkefjord2 Flekkefjord3 Flekkefjord4

Continue reading
Velkommen til Thor Eric sin blogg!

Bilde av megVelkommen til min blogg! Denne bloggen skal være et sted der alle som har lyst, kan diskutere hva som helst. Den eneste regelen i denne bloggen er at alle innlegg må være seriøse og ingenting krenkende eller støtende skal skrives i denne bloggen. Det betyr ingen innlegg med krenkende, rasistisk, pornografisk eller på andre måter støtende innlegg vil bli akseptert. Slike innlegg blir slettet, og brukerkontoen som er brukt til å skrive blir deaktivert.

Hvis du vil skrive i denne bloggen, må du sende meg en epost på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og be om å få en brukerkonto.

Continue reading
Med rett til å kjøre moped

ATV9. mai 1988 fikk jeg tatt mopedførerbeviset. Jeg var veldig stolt over at jeg hadde klart det, og skaffet meg fort moped. Siden den gang har jeg kjørt moped nesten uavbrutt uten noen uhell. Jeg føler at jeg er blitt flink til å kjøre moped nå. Grunnen til at jeg aldri har prøvd meg på førerkort for bil, er at jeg innser at det krever for mye til at jeg kan kjøre bil. Jeg klarer ikke å kjøre så fort som biler gjør, så derfor har jeg innfunnet meg med at jeg kjører moped.

 

Continue reading
Mitt møte med Nav Arbeid

Mitt møte med NAV Arbeid Del 1

 

Som jeg skrev i forordet, så har jeg tro på at de fleste psykisk syke kan få en bedre hverdag hvis de har en jobb som er tilrettelagt for dem.

 

 

En dag møtte jeg opp på NAV Arbeid Bærum i Sandvika, og trakk en kølapp. Der satt jeg lenge, og da det endelig ble min tur, gikk jeg opp til skranken og sa til han som satt der at jeg ville gjerne ha en tilrettelegger for å få hjelp til å finne en jobb. Han sa bare kaldt at jeg måtte ta det litt med ro. Først måtte jeg registrere meg som arbeidssøker, så kunne jeg få en tilrettelegger.

 

Continue reading
Hva med å kurse NSB i kundeservice?

For en stund tilbake, skulle jeg ta regionstoget fra Asker til Sira på Sørlandet. Det er en reise som tar 6,5 timer. Dette kan bli lenge for en stakkar som røyker. NSB har jo innført røykeforbud på togene sine, uansett hvor lenge man skal sitte på toget.

 

Jeg tenkte at det må vel være greit å hoppe av toget på stasjoner av og til mens toget står stille. Jeg prøvde dette, men da kom en konduktør som var like sur som gamle sokker, og skjelte meg ut for at jeg gjorde det. Han mente at jeg forsinket toget veldig mye ved å gjøre det. Jeg snakker bare om å ta noen trekk, toget står jo stille i 5 minutter allikevel. Jeg trenger bare 2 minutter. Akkurat det med at toget blir forsinket, burde ikke NSB klage over. De klarer fint å forsinke togene sine selv allikevel. Det er nesten ikke en eneste avgang på Sørlandsbanen som er i rute. Jeg ble så sinna at jeg sa ”unnskyld”, og gikk inn på toget og tente en røyk der. Da ble konduktøren om mulig enda surere, og sa at hvis jeg ikke oppførte meg, så skulle han kaste meg av toget. Jeg hadde med meg følge, så jeg gadd ikke å sette i gang noen diskusjon. Han skal være veldig glad for at jeg ikke reiste alene, for ellers så hadde jeg skjelt han ut. Jeg synes nok at NSB burde være litt mer fleksible, og kurse sine ansatte i god kundeservice. Hva med et smilekurs til de ansatte?

 

Continue reading

Webredaktør for denne hjemmesiden er Thor Eric Vågen Jægtnes.

Mal laget av Thor Eric Vågen Jægtnes

Copyright © 2018 Thor Eric's Personlige Hjemmeside. Alle rettigheter reservert.