0.png2.png0.png1.png5.png2.png
I dag27
I går25
Denne uken83
Denne måneden27
Totalt antall besøkende:20152

  • Din IP adresse: 34.225.194.102
  • Din nettleser: Unknown
  • Versjon:
  • Ditt operativsystem: Unknown

Antall besøkende nå:

2
Online

onsdag 01. februar 2023 16:57
Joomla Social by OrdaSoft!

Google Translate Widget by Infofru

Author Site Reviewresults

Da jeg gikk på ungdomsskolen, så måtte vi desverre lære spynorsk i 8. og 9. klasse. Det var nemelig noen helvetes byråkrat-jævler på Stortinget som hadde bestemt at alle ungdomsskoler og videregående skoler skulle undervise i sidemål, for mitt vedkommede spynorsk (nynorsk).

Slik er det dessverre ennå. Derfor kan jeg røpe at jeg stemmer på et parti som vil avskaffe tvungen sidemålsundervisning.

Dette syntes jeg svært lite om, så jeg skulket alle spynorsk-timene på ungdomsskolen. Selvfølgelig fikk jeg LG i spynorsk, men det ga jeg blaffen i. Jeg syntes det var mye mer moro å sitte bak skolen og drekke øl.

Etter en stund, så mente ungdomsskolen jeg gikk på at jeg trengte en støttelærer, som kunne lære meg spynorsk, slik at jeg ikke skulle henge etter de andre. Jeg syntes det var moro med ene-timer ute på plenen når det var fint vær, men hun lærerinnen som skulle ha meg var scientolog. Hun brukte tiden vår til å prøve å overbevise meg til å bli det jeg også, og hun skulle ha meg til å gå på kurs. Jeg sa at jeg ikke hadde råd, og da sa hun seg villig til å kausjonere for et lån. Dette ble det heldigvis aldri noe av, jeg gikk til rektor og fortalte om dette, og hun fikk sparken på dagen.

På videregående skole gikk jeg grunnkurs Handel og kontor. Det første året var det heldigvis ikke spynorsk, så det var jeg veldig glad for. Jeg gikk ikke flere år på videregående skole. Jeg var drittlei av alt som hette skole, og jeg kunne fordra tanken på å måtte ha mer spynorsk.

Ivar Aasen var en jævla kødd som aldri skulle ha blitt født. Uten han så hadde det norske språket vært perfekt, med en masse dialekter som var valgfritt om folk ville lære. Jeg synes det er forkastelig at politikerne skal bestemme at alle må lære seg et sidemål. Men det er ikke annet å vente, for Stortinget er det største galehuset på jorden. Politikerne der har vært heldige som får gå fritt rundt i Norge, mens langt "friskere" mennesker blir sperret inne på psykiatriske sykehus.

Nynorsk

Webredaktør for denne hjemmesiden er Thor Eric Vågen Jægtnes.

Mal laget av Thor Eric Vågen Jægtnes

Copyright © 2022 Thor Eric's Hjemmeside. Alle rettigheter reservert.